Affugtning efter vandskade

  Da vi efterhånden har oplevet ikke så få vandskader i de senere år, har vi valgt at udvide vor maskinpark med en affugter af fornuftig størrelse.

 Den lille affugter til venstre har vi haft i flere år, den kan i gunstigste fald affugte 28 liter i døgnet.

 Den store basse til højre (maskinen ikke mig) kommer fra Dri-eaz.

 Den har den nyeste teknologi, hvor det er muligt at affugte helt ned til 0 grader C. Ydermere nedsætter den dugpunktet ad 2 gange, så derfor er den mere effektiv end de konventionelle affugtere. Den vil i de fleste tilfælde kunne erstatte 2-3 ordinære affugtere. I gunstigste fald kan den affugte 100 liter i døgnet. Der kan sættes en luftslange på den, så den kan blæse opvarmet luft ind i andre rum eller skillerum. Den er forsynet med en pumpe der pumper det affugtede vand ud til en vask eller andet afløb.

 

Vi håber at vi med denne investering kan servicere vore kunder endnu bedre!Til dem der er interesserede i teknikken bag affugtning:

Der findes 2 affugter typer: Adsorption og kondensering.

Ved adsorptionsmetoden trækker man den fugtige luft gennem en selica gel plade. Fugten hænger fast i denne plade, og kan kun løftes væk fra pladen ved opvarmning. Derfor lader man en varmeblæser inde i maskinen blæse varm luft forbi pladen og gennem et rør eller en slange ud i den fri luft.

Fordel ved denne maskintype:
De bliver ved med at affugte luften i en evighed. De er ikke så store, og vejer derfor ikke så meget. Kan arbejde under frysepunktet.
Ulemper ved denne type maskine:
De skal forbindes til fri luft (fare for indbrud). De kan typisk kun affugte 10-15 liter vand i døgnet.

Ved kondenseringsmetoden trækker en blæser den fugtige luft forbi et nedkølings- system, når dugpunktet er nået drypper vandet ned i en opsamlingsbeholder.
 Her er det at Dri-eaz udemærker sig ved at have 2 trin til at nedkøle luften, og den nu affugtede luft passerer forbi 2 trins opvarmning før den bliver blæst tilbage i lokalet. Opsamlingsbeholderen i Dri-eaz er forsynet med en pumpe der hvert 6. minut pumper vandet ud til et afløb.

Fordel ved denne maskintype:
Kan som nævnt ovenfor affugte op til 100 liter vand i døgnet. Skal ikke forbindes til fri luft. Skaber ikke undertryk så der er fare for at trække fugtig luft ind udefra. Gratis destilleret vand.
Ulemper ved denne maskintype:
De er tunge. Simplere modeller skal tømmes regelmæssigt.